Vastauksia esitettyihin kysymyksiin. 

Kysymyksiä voi esittää vaikkapa vieraskirjassa tai sitten kirjoitusten kommenteissa, tai nimettömänä tämän veppilomakkeen kautta. (vain kysymys tulee minulle, muita tietoja ei kerätä).

Alla uusimmat ensin. Saatan muokata ja täydentää vastauksia jälkeenkin päin.

Itse jos olisin tuossa tilanteessa, harkitsisin varmasti samaa.  Lähtökohta kuintekin olisi, että koiraa ei hylätä eli jos sille ei löydy Suomesta hoitopaikkaa, niin sitten mukaan. Tottahan se pitkä lento on koiralle rasitus, ja lisäksi pitää olla karanteenissa (en tiedä montako viikkoa, ainakin neljä, luulisin). Se, että pärjääkö koira "täällä" riippuu tietysti paljon siitä, että mihin olosuhteisiin tulet. Vuokra-asunnon saanti on koiran kanssa hankalampaa, ruoka, ulkoilut, lääkäripalvelut ym. asiat sujuvat  varmasti ihan hyvin. Se muu on sitten sinun persoonastasi ja tilanteestasi kiinni.  Mutta noin yleensä ottaen ei se niin mahdottomalta ajatukselta kuullosta.  Tämä todellakin oli sitten vain mielipide. Mikään asiantuntija en koira-asioissa ole, enkä minä Australiastakaan juuri mitään tiedä, suurimmassa osassa maata en ole koskaan käynytkään. Joten kannattaa varmastikin jatkaa asian selvittelyä muista lähteistä.


Kysymys 4/2007: Milloin tulet Suomeen ?

En tiedä. Tuskin ihan lähiaikoina. Lentäminen on kallista ja erittäin vaivalloista. Lisäksi se kuluttaa niin tuhottomasti energiaa ja muita luonnonvaroja. Realistisesti voisi ajatella, että Suomessa käydään kerran kymmenessä vuodessa. Voipa olla niinkin, ettei tule lähdettyä koskaan. Minulla kun on matkustusinto ihan nollissa. Kotona on paras. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, miten on tulevaisuudessa.

Kysymys 4/2007: Kaipaatko Suomeen ? Mitä kaipaat eniten Suomesta?

Enpä niin hirveästi kaipaa. Ei todellakaan voi sanoa, että olisi mikään koti-ikävä tai että tuntisin olevani kaukana vieraalla maalla. Täällä viihdyn ja elämäni on täällä.  Ihmiset, eli sukulaiset ja kaverit tietysti ovat asia, jota lähempänä haluaisin olla. En nyt mitään niin erityisesti kaipaa. Ehkä saunaa järven rannalla, mutta nekin mieluiten toisin tänne lämpimään. Mutta ei minulla mitään varsinaista kaipuuta ole, vain sellainen normaali lievä tyytymättömyys, joka on normaali eteen päin ajava voima. Eniten ne parannushalut kuitenkin koskevat omaa kotia ja pihaa. Joitain juttuja Suomesta toki taloonkin kaipaisi, esimerkiksi vuotamattomia hanoja eli vipuhanoja. Toki niitäkin täältä saa, mutta eivät ne ole niin yleisessä käytössä kuin Suomessa.

Kysymys 3/2007: Onko siellä eläminen kallista ?  riittääkö rahat ?

Verrattuna Suomeen tulotaso on alempi, verot himean alemmat ja  hinnat myös vastaavasti hieman halvempia. Eli kait loppujen lopuksi yhtä kallista kuin Suomessakin, niin kait suurin piirtein joka paikassa menee tulojen ja hintojen suhde. Bensiini varmaan on tuote, joka on selvästi halvempaa kuin Suomessa. Siksi sitä hieman tuhlaillaankin. Kyllä rahat riittävät varsinkin kun ei harrasta keuhkontervausta niin kuin Suomessa tuli tehtyä. Eli ei ne suuret tulot, mutta pienet menot. Verot ovat täällä alhaisemmat, mutta vastaavasti sitten täytyy maksaa joistakin palveluista enemmän (erityisesti koulutus, mutta sillä alallahan me emme palveluja tarvitse). Perusterveydenhoito, mukaanlukien hammashoito, on yhtä edullista kuin Suomessa. Yksityinen sairasvakuutus on melko kallis, mutta hyvä olemassa. Sen piikiiin saan mm. silmälasit (no, sangat ainakin).

Kysymys 1.3.2007: aiotko käydä äänestämässä tulevissa Suomen eduskuntavaaleissa ? 

En aio. Muuten ehkä kävisin, mutta lähin äänestyspaikka on noin 1300 kilometrin päässä osavaltiomme pääkaupungissa  Brisbanessa. Äänestysreissuun menisi kohtuuttomasti aikaa ja rahaa, varsinkin kun en keksi mitään muuta syytä käydä siellä. Ei ole matkusteluhaluja nykyään.  Kyllä minua politiikka sinänsä kiinnostaa, ainakin jonkin verran. Suomen politiikkaakin seuraan, mutta vain sivustakatsojana. Suomi on jo sen verran kaukana elämästäni. Täällä taas en ole vielä äänioikeutettu. Ensi vuonna saatan jo olla, ja silloin käyn ihan mielläni äänestämässä. Täällä sitä paitsi on äänestyspakko - pienehkön sakon uhalla.  Onhan siellä Suomessa yksi ehdokas, jonka tunnen henkilökohtaisesti liittyen aiempaan työpaikkaani.  Mutta kuten sanottu en käy äänestämässä.