Otsikko voi olla harhaanjohtava. Ihan tavallisia kuvia nämä ovat, joskin itselleni ihan hauskoja.  Alla olevasta napista (oikeanpuoleinen nuoli) voit käynnistää asiaan liittyvän äänimiaseman.


1990644.jpg
Ihan kuin tässä olisi keskustelu meneillään Blueyn ja Elviksen välillä. Koiralla tuo tavanomainen naurava ilmeensä, ja ankka katsoo vakavana.

1990645.jpg
Viime viikonloppuna oli pieni myrskynpoikanen, joka heitti ison kasan kookospähkinöitä puusta, sekä vihreitä raakoja, että kypsiä ruskeita. Molemmat voi rikkoa ja ottaa sisällä olevan nesteen talteen.

1990646.jpg

Eläinten aamukokoontuminen. Yleensä kun teen jotain puutarhassa, on aina vähintään yksi sivustakatsoja. Useimmiten se on Bluey-koira, joka kulkee perässäni vahtien. Erityisesti silloin kun sahaan puita, Bluey katsoo huolestuneena perääni. Myös ankat ja kanat ovat kiinnostuneet erityisesti sellaisesta toiminnasta, jossa kaivetaan maata ja tuodaan matoja ja hyönteisiä pintaan.

1990648.jpg
Yksityiskohta etuaidalta. Tämä kasvi, puuvartinen, kaunislehtinen, ja sen kukat vetävät lintuja puoleensa.

1990665.jpg

Ja lisää yksityiskohtia etuaidalta. Kukkiva kiinanruusun oksa, ja sen takana luonnonvaraisia pensaita, lillipillejä ja muuta.

1990649.jpg
Etupihan vihannesmaa. Aloe verasta olen korjannut satoa aina tuolloin tällöin. Sen lehden sisäosasta voi tehdä tehosekoittimella mehua. Se on hyvää erityisesti limettiin tai appelsiiniin sekoitettuna. Persiljaa on tullut runsaasti, ruohosipulia ihan mukavasti. Rakuunat olen suurelta osin siirtänyt muualle.

1990650.jpg

Kokeilinpa sattumalta puhelimeni (Sony Ericsson K680i) kamera-asetuksia. Sieltä löytyi panoraama-toiminta, joka automaattisesti liittää yhteen kolme kuvaa, ja jo ottovaiheessa opastaa, miten seuraava kuva pitää ottaa. Tässä kuvassa ajotielle johtava rinne. Oikealla on se punainen portti. Aidan takana siis asuu Mary Brianinsa kanssa.

1990652.jpg

Ja tässä samasta paikasta toiseen suuntaan kohti Tomin tonttia. Vasemmalla kadun varressa näkyy se tuttuakin tutumpi Tomin vene. Aidan vieressä on kanojen käytävä ja siitä kuvaajaan päin pieni penger, jolle olemme ahkerasti istutelleet kaikenlaista, mm. kannoja ja niiden takana muutama papaijapuu. Sitten Tomin ikkunan edessä on geishatyttö ja muita kukkivia pensaita.  Keskivaiheilla näkyvä punainen savimaa on tällä hetkellä työn alla oleva panger, joka savesta huolimatta on enimmäkseen hiekkamaata. Siihen kohoaa maniokkeja ja myös ainakin yksi kookospalmu. Pihakeinun suojakatoksen repi irti tuo samainen tuulenpuuska, joka myös pudotti ison kasan kookospähkinöitä.  

1990656.jpg
Tässä vähän lähempi kuva tuolta Tomin ikkunan luota. Vasemmalla näkyvät ne geishatytön siniset kukat ja oikealla chilipensas. Katolla näkyy Kitti-kissa istuksimassa lähipuiden lintuja varmaankin tiiraillen. Ja tuo häkkihökötys kuuluu siihen Misun ulkotarhaan. Sinne Misu voi myöskin kiivetä ihailemaan maisemia.

1990658.jpg

Sama paikka vähän toisesta kulmasta.


1990660.jpg

Ja vielä vähän oikealle. Nyt näkyy se, miten Kitti pääsee suoraan makuuhuoneesta katolle jalkojaan kastelematta. Tässä tapauksessa vähintään yhtä oleellista on se, että koirat eivät pääsee näkemään liian läheltä.

1990661.jpg
Mainitsin edellisessä kirjoituksessa kauniin, nopealehtisen palmun, jota ihailen naapurin etupihalla. Tässä lähikuva siitä, ja myös puskasta, joka kätkee talon katseilta.  Lisätään tähän vähän jälkeen päin, että kysymyksessä on Bismarckia nobilis, suomeksi kanslerinpalmu. Se on kotoisin Madagaskarilta, ja on saanut nimensä Otto von Birsmarckin mukaan.

<- Ja tässä vähän lisää lintujen laulua lokakuisten päivien piristeeksi.

<Syyskuu | Koko Lokakuu | Marraskuu >