11037050_10153297611574121_7865609171053

Aine ei erota ystävinä,  ei se ero koskaan varmaankaan ole tuskaton ja helppo.   Mutta silti ... 
En nyt viitsi ex kumppania onnitella sentään Whatsapilla enkä muutenkaan, mutta inäin itsekseni muistelen kiitollisuudella tuota aikaa. 
Se oli syyskuun 21. päivä 2002.  Oltiin Suomessa, Helsingissä, Cafe To9mtebo:ssa Tamminiemen naapurissa. Urho Kekkonen oli kuollut jo 18-vuotta aikaisemmin .... Oltiin tultu Suomeen vikkoa aikaisemmin ja hääjuhlaa seuraavana päivänä lennettiin takaisin Singaporeen anopin ja parhaan ystävän kanssa.  Aasialaiset haluavat aina matkustaa yhdessä, tukijoukkojen kera.  Oli kesäisen lämmintä kun saavuttiin. Majoituttiin Espoon Kiloon siskoni luokse. Sieltä käsin käytiin Helsingissä ja Tallinnassa, valmisteltiin pienimuotoista Hääjuhlaa ja virallista vihkimistä, joiden päivämäärä oli katsottu kiinalaisesta kalenterista. Se oli keski-syksyn lyhtyjen juhla, ja tänä vuonna samalle päivälle sattui myös syyspäivän tasaus. 

00001480.jpg


Tomtebossa siviilivihkimsen hoiti notaari Vivi Malme Hyvinkään maistraatista. Mukana olivat vain todistajat. Sieltä sitten ajettiin Nurmijärvelle veljeni maatialle, jossa oli pieni hääjuhla lähisuvun kesken. Äiti ja siskot sekä veljen vaimo hoitivat tarjoilun ja kaiken muun järjestelyn. Juha-serkku oli tehnyt erikoisannoksen karjalaista perinneruokaa hapalohkoa. Se ei kiinalaiselle anopille kelvannut. Muutenkin matka oli hänelle hankala kaikin tavoin. Ummikkona vieraassa maassa ja kulttuurissa, outojen tapojen keskellä. Lisäksi vielä omat vanhuuden vaivat. 

 

00001495.jpg 

dd00001492.jpg

Singaporeen takaisin lennettiin Lonoon kautta. Odoteltiin kentällä 6 tuntia. Sinaporessa asetuttiin asumaan kimppakämpän huoneeseen HHouang-kaupunginosaan,  Hougang avenue 8, aito HDB-asunto.  Kolmen viikon päästä oli sitten paikallinen juhla. ensin käytiin paikallisessa kissatalossa, löytöeläinkodissa, Mettacattery, jossa tuo yläkuvan Buddhalaismunkki siunasi meidät ja meidän kissat sekä vielä 70 paikan omaa kissaa. Sitten kutsuttiin ystävät syömään anopin kotitalon pihalla katoksessa, jossa malajit viettävät häitään ja kiinalaiset hautajaisia. Anopin hautajaisetkin olivat siellä kuuden vuoden kuluttua mideän juhlastamme.  Meidän juhla oli 12. lokakuuta.  Muistan vielä kun sinä aamuna ennen kotoa lähtöä ehdin lukea netistä, että Vantaan Myyrmannissa oli tapahtunut räjähdys. Sitä aluksi epäiltiin ilmapallojen täytössä käytetyn kaasun aiheuttamaksi. Vasta myöhemmin tuli esiin Petri Gerdt ja hänen tekonsa. Saman päivän iltana kotiin palattua tuli sitten uutinen Indonesian Balilla tapahtuneesta isosta pommiräjähdyksestä. Meidän juhlamme oli kuitenkin ihan mukava. 

Pari kuukautta tuosta me sitten muutimme Australiaan kahden kissamme kanssa .... 
Alun perinhän olimme juuri tavanneet kissan ansiosta. Nancy etsi netissä löytämälleen mustavalkoiselle kissanpennulle kotia. Minä adoptoin sen ja sitä kautta me sitten tapasimme ja aloimme kulkea yhdessä.  Tammikuun lopussa olin tullut Singaporeen töihin, Maaliskuun lopussa tapasimme ja siitä viiden kauukauden päästä olimme naimisissa.