Ei mitään suurta tai ihmeellistä eikä uutta kerrottavaa, ei edes mitään tavanomaista turistikerrottavaa retkistä maaseudulle ja norsulla ratsastamisesta, koska sellaista retkeä en ole vielä saanut tehdyksi. Pääosa ajasta kuluu joogatunneilla ja kävelyretkillä kaupungissa.

Tässä kauniin aurinkoisessa ja lämpimässä säässäkään ei mitään niin ihmeellistä ole. Sitä samaahan se on ollut jo vuosikaudet kotona Australiassa. Tosin täällä ei onneksi ole niin kuuma kuin oli Cairnsissa eikä varsinkaan niin kostea ilma. Ihan mukavan leppeä ilmasto siitäkin huolimatta, että lämpötila iltapäivisin kohoaa yli 30 asteen.

Paikat ovat tulleet jokseenkin tutuiksi tässä vanhan keskustan alueella, mutta silti tulee useinkin ihasteltua näitä buddhalaisia temppeleitä ja muita upeiita rakennuksia.

 

 

Paikallisen vegetaristiyhdistyksen ruokalassa ja myymälässä on tullut käytyä ihan sen takia, että siellä tapaa mukavia ihmisiä, ja myymälästä voi ostaa herkkuja, joita ei muualta helpolla saa, mm. sesami-maapähkinäkeksejä.

Siellä myydään myös erirttäin halpaa ruokaa. Tosin tasoltaankin se on varsin yksinkertaista, joten usein tulee syötyä kalliimmalla muissa ravintoloissa.

 

Tulee kuitenkin kokeiltua myös sieltä saatavia jälkiuokia, mm. tätä sinistä riisiä. Riisi on tietääkseni luonnostaan tämän väristä eikä värjättyä. Sen joukossa on papuja ja pähkinöitä sekä sokeria. Kaikki tuo on pakattu banaaninlehteen, joka sitten avataan ennen nauttimista.

 

Poliisin kanssa en ole joutunut tekemisiin, en edes muista nähneeni kuin pari poliisia kaduilla. Kuitenkin viranomaiset haluavat muistuttaa olemassaolostaan ja olla tavoitettavissa myös turisteille. Kaupungissa toimii myös erityinen turistipoliisi, jonka puoleen voi kääntyä englanniksi.

Ja tässä sitten muutama videonpätkä toreilta ja temppeleistä.  Nuo torivideot olen napannut halvalla digikamerallani, jonka ostin täältä vanhan rikkoutuneen kamerani korvikkeeksi. Yllättävän hyvätasoista videota tuolla vajaan sadan euron vehkeellä saakin tuotettua. Erillistä videokameraa en enää katsokaan tarvitsevani.