No laitetaan nyt näkyville, kerran sitä niin kauan tehtiin, nimittäin jonkinlainen videokirje. Samoja kuvia ja samoja juttuja kuin tässä tekstissäkin, mutta vain videokuvana ja äänenä.Eipä siinä tosiaankaan mitään uutta ole, sellaista kun ei  olekaan kerrottavaksi. No, huomenna tapahtuu sentään jotain hieman tavatonta. Nimittäin aion poistua tropiikista muutamaksi tunniksi. Lennän osavaltion pääkaupunki Brisbaneen aamulla, käyn asioilla  ja tulen myöhään yöllä takaisin. 

1964244.jpg

Luffauutisia.  Päätin näyttää Erjalle, miten nopeasti ne luffat täällä meillä kasvavat. Istutin ne heinäkuun viime päivinä etupihan penkereelle, ihan niistä samoista siemenistä kuin mitä sinullekin lähetin. Meni kaksi viikkoa siihen, kun taimet puhkesivat. Sen jälkeen meni varmaan kuukausi ennen kuin toinen lehtipari tuli näkyviin.  Nyt kahden kuukauden jälkeen ne ovat edelleen varsin pieniä, alle kymmenen  sentin korkuisia. Tuossa on joukossa muuten muutama kurkun taimikin sekä jasmiinin pistokkaita.  Olisi toiveena, että helmikuussa tuossa melko lähellä porttia kipuaisivat luffat ja jasmiinit kohti palmun latvoja siihen asetettuja verkkoja pitkin. Jäämme seuraamaan tilannetta.


1967967.jpg

Tähän tontin kulmalle kadun varteen olen yrittänyt istuttaa vaikka mitä, mutta mikään ei ole kasvanut. Nyt sitten yllättäin jo kuolleeksi luulemani Bangkokin ruusut (Mussaenda) pukkasivatkin uudet varret, vähän lehteä ja lopulta punaiset kukatkin. Jos ne ovat päättäneet nyt ruveta kasvamaan, toivoa olisi, että nekin olisivat helmikuussa jo kasvaneet suurehkoksi pensaaksi. Niin kuin luffakin kasvaa mussaendakin sadekautena valtavaa vauhtia. Niiden vieressä oikealla on muuten bambu, jonka olen siihen istuttanut vuosi sitten, ja joka sekin on hengissä vaikka kasvaakin erittäin hitaasti. 

<Syyskuu | Koko Lokakuu | Marraskuu >