Singaporen suurimmassa sanomalehdessä, The Straits Times nimeltään, oli 10. marraskuuta anopin kuolinilmoitus. Siitä kopio alla. Klikkaamalla kuvaa saat sen auki uudessa  selainikkunassa suurempana.Ilmoituksen alussa, sen ja hautajaisten maksana, eli vanhin veli käyttää tilaisuutta hyväkseen mainostaakseen itseään ja yritystään. Kaikki kyllä tietävät, että idean takana on tietysti tämän veljen vaimo. No, hänestä on jopa minulle kerinnyt kertymään surkuhupaisia muistoja, mutta niiden kertominen jääkööt toiseen kertaan. Todetaan vain, että kaikenlaista sattuu singaporelaisissa perheissä ja suvuissakin niin kuin muuallakin maailmassa.  Ei se sielläkään aina ole pelkkää sopua ja harmoniaa. Tästäkin ilmoituksesta puuttuu Aman suuresti rakastaman kahden lastenlapsen nimi ilman heidän omaa syytään.   Muut nimet on siis lueteltu siten, että ensin mainitaan epävirallinen englanninkielinen nimi, sitten sukunimi ja sen jälkeen tuo edellisessäkin kirjoituksessa mainittu kaksiosainen etunimi. Minä tietysti olen poikkeus, sekä lastenlapsen Hui Fang ja Yi Xian, joitka eivät ole ottaneet englantilaista nimeä. Noista jälkimmäinen on juuri se armeijassa oleva Ah Boy, jonka oikeaa nimeä en edes tiennyt. Ja vielä sellainen huomio puolestanne, että vaimot eivät esiinny puolisonsa sukunimillä vaan omilla alkuperäisillä nimillään, tässä Nancykään ei ole poikkeus tässä suhteessa.

Hautajaisiin ja Ah Ma:n elämään palaan vielä kuvin ja videoin, joita Nancy muutama tunti sitten toi mukanaan.

Yksi noista pojantytöistä on töissä Singaporen eläintarhassa. Siellä sattui  hautajaisia seuraavana päivänä tapaus, josta koko maa kohisi. Malesialainen eläintarhan työntekijä meni valkoisten tiikerien tarhaukseen ja joutui niiden raatelemaksi. Ilmeni sitten, että kyseessä oli tahallinen teko eli itsemurha. Näin ollen tiikereitä ei rangaistu kuolemalla, kuten olisi ehkä muuten ainakin vaadittu tehtäväksi. Joku oli senkin tapauksen ikuistanut kamerallaan. Alla videota youtubesta. Varoitus heikkohermoisille, ettei se ole kovin iloista katsottavaa.


Video näköjään poistettiin youtubesta. Siinä todellakin näytettiin tiikerin hyökkäys. Mutta eihän sitä netistä enää pois saa kun se on kerran siellä ollut.

Mies siis kahlasi puron halki tiikereiden luokse, heittäytyi maahan ja pani päähänsä keltaisen ämpärin, jossa normaalisti on tiikereiden ruoka. Harjalla hän ilmeisesti aikoi ärsyttää tiikereitä, jos ne eivät muuten hyökkäisi. Kerrotaan, että aluksi hän huusi "Allah Akbar" (Jumala on suuri), mutta tiikereiden hyökättyä "save me! save me!" (pelasta/pelastakaa minut). Liekö se tarkoitettu yleisölle vai Allahille.

| Koko Marraskuu | Joulukuu >