Melkein kaikki tavarat jo pakattu: sekä mukaan otettavat matkalaukku ja pienempi reppu  että asuntoon jäävät tavarat pahvilaatikoihin pakattuina. Niistä osa on tuon violetin kankaan takana sängyn päädyssä.  Kuvassa näkyvä hökötys on muuten kehitelmäni pienen huoneen sänky-vaatekaappi-yhdistelmästä. Sängyn molemmissa päissä on teräshyllyköt. Niiden varassa on tuo puukehikko, joka kannattelee metalliputkea, joka toimii vaatetankona. Sille nostetaan vaatteet ripustimissa erityistä y-muotoisella päällä varustettua keppiä. Hyllyihin ja kehikkoihin voi myös pingottaa kankaita ja eristysmateriaalia, jotta niistä muodostuu teltta sängyn ympärille. Telttaan voi sitten hankkia joko sähköhuovan tai muun pienen lämmittimen. Näin ei talvella tarvitse  lämmittää koko huonetta vaan pelkästään tuon nukkumateltan. Lämmittäminen tulee kallikksi ja tuhlaa energiaa näissä eristämättömissä taloissa, joissa on vain yksinkertaiset ikkunalasitkin.


Lento on siis torstaina alkuiltapäivästä, Suomen aikaa aikaisin aamulla. Ja Suomen aikaa olen perillä noin vuorokauden kuluttua.  Johtuen aikavyöhykkeiden ylityksistä idästä länteen suurin osa tuosta vuorokaudesta on minulle iltaa ja yötä. Matkalla on yksi pysähdys, Singaporessa, jossa minulla on tällä kertaa vain kolme tuntia aikaa.  Oli tarkoitus ottaa sinne vuorokauden pysähdys, mutta se olisi tehnyt lennolle runsaasti lisähintaa. Nyt siis täytyy tyytyä vain pikaiseen pyrähdykseen jossain lentoaseman  suunnalla, jonne eräs ystätäni on luvannut tulla minua tapaamaan mukanaan kassillinen Veganbrugin "roskaruokaa":vegaanisia hampurilaisia, ranskalaisia ja riisiproteiinijäätelö. On meinulla tietysti lennoillakin etukäteen tilattuina VGML-koodatut ruoka-annokset, mutta joskus ne saattavat jäädä saamatta, joten kannattaa varautua myös omiin eväisiin. Toivottavasti saan viedä koneeseen tusinan pähkinä-tummasuklaapatukoita, jotka olen ostanut paikallisen ruokakaupan tarjouksesta.
Eilen kävin "jäähyväis"lounaalla Tea Masger -nimisessä kasvisravintolassa syömässä malesialaistyyppisen annoksen tulista kasvislihaa laksa-kastikkeessa, vihanneksia, riisiä ja inkivääriteetä.

Sitten kuljeskelin kaupungilla kännykkäkamera auki miettien, miltähän se tuntuu perjantaina kuljeskella pitkin Helsingin katuja vuosikymmenen pituisen tauon jälkeen.