Edelleenkin olen Brisbanessa.Ja täällä aion pysyäkin huhtikuun (2012) loppuun saakka.

Sitten muutamaa päivää ennen vappua pakkaan matkalaukkuni tai -rinkkani, ajan junalla lentoasemalle ja lennän Singaporeen ja sieltä vain vajaan neljän tunnin odottelun jälkeen Helsinkiin.  Lento takaisin on sitten noin kahden kuukauden kuluttua. On ihan uusi kokemus käydä Singaporessa niin, ettei sinne jää pidemmäksi aikaa. Kuitenkin suunnittelen tullin läpi menemistä ja hampurilaisbaarissa vierailua. Veganburg on sen verran mahtava paikka, eikä kovin kaukana lentoasemalta, että aion ottaa riskin ja käydä siellä, jos suinkin mahdollista.

Tukikohtani on Helsinki, josta aion käydä ... vähän siellä sun täällä riippuen tilanteista, kutsista ja vähän kaikesta.

Viiden toukokuuta juotavalle Helsinki City Run -puolimaratonille olen ilmoittautunut ja aloittanut jo harjoittelunkin sitä varten: pyörän sijasta kuljen entistä enemmän nopeasti kävellen tai juosten. 


Siitä tui tammikuun lopussa kymmenen vuotta kun muutin pois Suomesta, ja syyskuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta kun viimeksi siellä kävin.Sitäkään en ole vielä päättänyt, haluanko käydä reissuni aikana Venäjällä vai en. Hyvin vaikea on asennoitua reissuun täältä käsin. Jo se, että olen tulossa täkäläisen mittapuun mukaan kalliiseen maahan sen sijasta, että matkustaisin Kaakkois-Aasiaan, tuottaa omat vaikeutensa. Enkä osaa sitäkään sanoa, mitä kylmään ilmastoon singahtaminen vaikuttaa elimistööni ja mielialaani.Varsinainen seikkailu varmaankin on kuitenkin tiedossa. Helsinkiinkin liittyy paljon muistoja, liki koko 1990-luvun ajalta, vaikka suurimman osan siitä asuinkin Espoossa.


Ympäristöihin, jossa asuin 1960- 70- ja 80-luvuilla, ei ole tarkoitus tehdä edes vierailua.

Mutta en tiedä,  en todellakaan tiedä, mitä matkalta odottaa.  Joka tapauksessa lentoliput on ostettu ja maksettu, ja matka toteutuu ellei mitään todella isoa ja ihmeellistä tapahdu.