IMG_101271866139311-normal.jpg

Helmikuun lopulla l'ähdin kota kinabalusta Borneon saarelta. Kuutisen viikkoa tuli vietettyä siellää pääasiassa joogaa harrastaen.
Helmi-maaliskuun vaihteen vietin Singaporessa, tällä kertaa asustelin Changin vankilan lähistöllä.
Maaliskuun alussa saavuin ensi kertaa elämässäni Vioetnamiin. Sielläkin tuli vietettyä kuusi viikkoa ympäri maata matkustellen ja hyvin aktiivista sosiaalista elämää viettäen.
Huhtikuu lopulla lensin sitten Thaimaan Bangkokiin, josta parin päivän kuluttua Norwegianin halpalennolla Tukholmaan, Tukholmasta seuraavana päivänä Helsinkiin.  Helsingistä Salon kautta Somerolle ja takaisin Helsinkiin, josta lento Barcelonaan Espanjaan. Esapnjassa oli tarkoitus kävellä pyhiinvaellusreitti ja jatkaa sielä sitten muualle Eurooppaan. Veri kuitenkin veti takaisin Aasiaan, joten matkustin takaisin Bangkokiin jo kolmen viikon kuluttua eli toukokuun puolivälissä Thaimaassa oli sotilasvallankaappaus ja öinen ulkonaliikkumiskielto Kuitenkin seillä oli ihan hyvä turistin olla   Seuraavat puolitoista kuukautta olivat sitten levotonta matkustelua ympäriinsä:  Koh Samui, Chiang Mai, Laos, Khon kaen, Phitsanulouk, Bangkok, Phuket, jälleen Vietnam, Ho Chi Minh city ja Nha Trang.  Vietnamista sitten tulin Malesiaan, mutta jo viikon kuluttua lensin Kambodzaan, ja sieltä sitten viikko sitten takaisin tänne Kuala lumpuriin, jossa elän nyt perheessä ja parisuhteessa. 

timviet-normal.jpg

Kuva Saigonista eli Ho Chi Minh cityst' huhtikuun lopulla 2014.  Vietnamimaoiset ovat ihan mukavaa v''ke'. Nuori sukupolvi suorastaan palvoo ulkomaalaisia ja on todella halukas oppimaan meilt' englantia ja länsimaista elämää.  Kuvissa näkyvät nuoret neidot eivät siis kerro minun henkilökohtaisesta viethätysvoimastani vaan siitä, että iuka tahansa ulkomaalainen kelpaa esikuvaksi ja ylpeilyn aiheeksi.

htx-normal.jpg

Oli runsasti tarjolla opasta kasvisravintoloihin.  Ja kasvissyönti on Vietnmissa yleistä. Se liittyy lähes täysin buddhalaisuuteen.

 

vietch-normal.jpg

Opetin englantia myös lapsille Vietnaissa.

 

timprofile-normal.jpg

Thaimaan Kohin saarella napattu hauska profiilikuva.  Kupissa on jääkahvia ilman sen kummempia vahvikkeita.

 

 

kostiasensynttariella-normal.jpg

Tähän väliin tulikin lapsuuskouva 1970-luvulta. No, mikäpä siinä.

 

ccl-normal.jpg

Sohvasurffailua Thaimaassa.  On hauskempi asua paikallisten luona vaikkakin alkeellisissa oloissa eli ilman ilmastoinita ja lämmintä vettä. Kävelykärry telttoinen ja makuupusseineen oli mukana.

 

hariom-normal.jpg

Joogakin tuli vielä joskus harrastettua.