Matkaillessa tyssäsi blogipäivitys alkuunsa, joten annetaampa nyt pikapäivitys videoiden avulla:

Marras-joulukuussa 2010 olin Thaimaassa

Chiang Maista kävin tekemässä päivämatkan norsukotiin, luonnonpuistoon, jossa norsuista pidetään hyvää huolta, niillä mm. ei ratsasteta, ruokitaan vain ja annetaan niiden kulkea vapaina ilman kahleita. Se retki opetti minulle, että suurimmalla osalla Thaimaan norsuista ei ole hyvät oltavat.

Pohjoisesta jouduin tekemään viikon mittaisen matkan Bangkokiin, koska minun piti käydä Australian suurlähetystössä uusimassa tulvavesien kastelema passini. Bangkokista en pitänyt lainkaan: liian iso, meluisa ja "syntinen" paikka.


Siksi olinkin todella iloinen kun viikon jälkeen pääsin palaamaan Chiang Maihin.

Chiang maissa oli Loi Kratong-juhla meneillään. Siksi kaupunki oli koristeltu lyhdyin. Matkustin kuitenkin pieneen Pai-nimiseen kaupunkiin seuraamaanPaissa oli muutenkin todella mukavaa, tapasin paljon kivoja ihmisiä ja eläimi.


Ja minä asuin siellä mukavasti

Olin siis Thaimaassa liki kaksi kuukautta, ja todella nautin elämästäni siellä. Yksi syy siihen oli tietysti se, ettei tarvinnut huolehtia rahasta ja vaan vaatimattomalla elämäntyylillä pystyi pienelläkin budjetilla elelemään pitkään ja mukavasti.
Toinen asia, josta pidin olivat mukavat, lämpimät ja avoimet ihmiset. Nuo ominaisuudet tarttuivat jopa useimpiin matkalaisiin, joten heidänkin kanssaan oli mukava rupatella. Erityisesti Paissa oli runsaasti länsimaisia, hieman vaihtehtoisempia ihmisiä, kasvisravintoloita ja joogaa. Joogakokemus siellä olikin tosi mahtava, opettajani oli juuri palannut Cairnsista joogakoulutuksesta ja meillä oli paljon puhuttavaa yhteisistä tutuista ja opettajista.