Sivu valmistuu pikku hiljaa ajallaan ...

Tämän sivun teon aloitin marraskuussa 2008 anoppini kuoleman jälkeen. Tuli niin paljon kysymyksiä liittyen anopin uskomuksiin, tapoihin kuten myös hautajaisjärjestelyihin. Näihin kysymyksiin ei kukaan vainajan lähipiiristä pystynyt antamaan selvää vastausta, vaan pelkästään "niin se on aina ollut", "se on perinne" -tyylisiä kommentteja. Niinpä piti alkaa itse ottamaan vähän tarkemmin selvää asioista. Liitän tietysti mukaan omia ja perheeni muistoja sekä  kuvia.

Eivät ihmiset pysty todellakaan kertomaan paljoakaan uskontonsa opetuksista, eivät tunne sen pyhiä kirjoituksia eivätkä opettajia,  vaan pelkästään seuraavat rituaaleja ja noudattavat taikauskoisia kieltoja. Heistä kaikki eivät edes tiedä, mitä ovat Jing ja Jan, nuo kaksi olevaisen puolta, joiden meille opetetaan olevan taolaisuuden merkittävin oppi, ainakin minulle vielä koulussa opetettiin.

Nykyään 8,5 % singaporelaisista ilmoittaa uskonnokseen taolaisuuden. Noin 40% ilmoittaa olevansa buddhalaisia, mutta käytännössä suurimman osan buddhalaisuus on sekoitus taolaisuutta, buddhalaisuutta ja konfutselaisuutta.

Historia

Taoismi saapui Singaporeen ensimmäisten kiinalaisten siirtolaisten, kauppiaiden ja ammattitaidottomien työläisten, mukana, jotka palvoivat vanhaa kiinalaista meren jumalaa, Matsua. Hänen uskottiin pitkän merimatkan aikana suojelevan heitä ja johtavan heidät turvallisesti määränpäähänsä.  Taoismi alkoi sulautua myös yhteen buddhalaisuuden kanssa. Erityisesti 1980-luvun buddhalaisuus-buumin aikana monet taolaiset määrittelivät itsensä buddhalaisiksi, vaikka jatkoivatkin taolaisuuden jumaluuksien palvontaa  kodeissaan.

Urheilulaji, tai mietiskelyn ja kuntoilun muoto Tai Chi on merkittävä osa taolaisuutta, ja sitä harjoitetaankin monissa paikoissa, mm. puistoissa ja jopa ostoskekuksissa.

Singaporessa on yli 300 kiinalaista temppeliä, ja suurimmassa osassa niitä palvotaan sekä Buddhaa, että taolaisia jumaluuksia.

Esi-isien palvonta
Sekä taolaiset, buddhalaiset, ja jopa jotkut roomalais-katoliset Singaporessa harjoittavat vanhaa kiinalaista esi-isä-kulttia.

Rahan polttaminen

Nälkäiset henget


Kuvia
Näitä myöhemmin sirottelen tekstin sekaan

2051474.jpg

Lähteitä ja lisälukemista