Edellisissä kirjoituksissa olen matkaillut pyörineni Nimbinissä ja sen lähitienoilla. Voisin jatkaa tarinaani sitä, mihin jäin joulukuun 2009 alussa, mutta päätinkin olla tekemättä niin. Kerronpa vain lyhyesti, että sillä seudulla eli Uuden Etelä-Walesin pohjoisosissa.  Joulukuun jälkipuoliskon vietin eräässä vaihtoehtoparantajan ylläpitämässä asuinyhteisössä. Sieltä sain autokyydin Queenslandin eteläosiin, jossa asetuin toiseen auinyhteisöön.  Siellä näin ja koin jotain niin lupaavaa, että päätinkin asettua sinne vähän pidemmäksi aikaa tutkiskelemaan seutua ja paikan mahdollista enempää antia minulle. 

 

 

 Sieltä käsin tein tammi-helmikuun taitteesa parin viikon mittaisen matkan eräälle "tavalliselle" maa- ja puutarhatilalle Bundabergin lähistölle. Myös muuten tuli tammi- ja helmikuun aikana pyöräiltyä. Olen suorastaan innostunut pyöräilystä, koska tuossa ilmastossa se on paljon miellyttävämpää kuin täällä Cairnsissa.

Bundabergista palasin kuitenkin takaisin tuohon yhteisöön Eumundin kaupungin lähistölle, vuokrasin sieltä huoneen, johon levitin vähät tavarani  ennen kuin parin päivän päästä lähdin junalla Brisbaneen, jossa vietin iltapäivän seuraten kiinalaisen Uuden Vuoden juhlissa. 

 

Illalla sitten lensin Cairnsiin (ilman pyörää ja matkatavaroita). Nyt olen ollut täällä viikon verran ja ensi viikolla lähden takaisin etelään. Taaskaan en tiedä, miten pitkäksi aikaa, mutta kuukausista varmaankin puhutaan eikä viikoista.

 

Sen verran uudesta askeleesta on kuitenki kysymys, että päätin kertoa tästä asiasta uudessa blogissa... kertoa sikäli kuin siihen on aikaa.

Nyt siis Timo Tropiikista -blogi jää tauolla ja jossain vaiheessa tarina jatkuu uudessa blogissa nimeltään Timo Kommuunista.  Siinä on tarkoitus keskittyä kertoilemaan kokemuksia yhteisöasumisesta ja -elämästä. Kerrotaan sen verran heti alkuun, että kyse ei ole mistään hippikommuunista eikä siellä tuoksu noissa Nimbin-jutuissa mainittu kannabis.  Maanläheisempää ja hieman porvarillisempaa tarinaa on luvassa.  Ei olla enää tropiikissa vaan subtropiikissa, ilmastossa on viileämpää ja kuivempaa, ja talvella jopa kylmä.

Mutta, kuten sanottu, se, milloin ja miten paljon kirjoitan, on vielä itsellenikin arvoitus. Saapa nähdä.

 

< Tammikuu | Koko helmikuu | Uuteen blogiin >